pochodne funkcji
stosunek: y=(ex)cosx
czy tu stosuje sie wzór pochodnej funkcji zlozonej czy wzór na iloczyn?
14 paź 20:58
Krzysiek: wzór na iloczyn
14 paź 21:02
a: y = ex * cosx −sinx * ex = − e2x * sinx
14 paź 21:06
Krzysiek: ex cosx −ex sinx =ex (cosx −sinx)
więc nie wiem skąd ta ostatnia równość
14 paź 21:07
stosunek: dziekuje a czy to jest dobrze
y=3 esin(x2)
y'=6xecosxsin(x2)
pewnie nie
14 paź 21:07
stosunek: włanie mi wyszło
y=ex cosx − ex sinx
14 paź 21:08
a: = −e2x * sinxcosx *
14 paź 21:08
a: i naturalnie błąd: masz dobrze

y = e
x(cosx − sinx)
14 paź 21:09
stosunek: czemu nie rozumiem?
y'=(ex)'cosx+(cosx)'(ex)=excosx−exsinx
14 paź 21:10
stosunek: ok a byś mógł mi sprawdzić
y=3 esin(x2)
y'=6xecosxsin(x2)
bo to mam chyba na 100 procent zle
14 paź 21:11
a: jak to ma poprawnie wyglądać?
y = 3esinx2 ?
14 paź 21:12
stosunek: tak
14 paź 21:18
a: y = (3esinx2)' = 3esinx2 * sinx2 = 6esinx2 * sinx * cosx
14 paź 21:24
ZKS:
sin(x2) czy sin2(x)?
14 paź 21:30
stosunek: dziekuje bardzozzzzzzzzzzz
14 paź 22:12
sushi_gg6397228:
pochodna źle policzona
14 paź 22:15