matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane są wektory A=[3,0,1], B=[2,4,9], C=[6,5,0] Oblicz:
Maciuś:
dane są wektory A=[3,0,1], B=[2,4,9], C=[6,5,0] Oblicz: |A|+|B|+|C|= =
√
ax
2
+ ay
2
+bz
2
+
√
bx
2
+ by
2
+az
2
+
√
cx
2
+ cy
2
+cz
2
czy to będzie wyglądało mniej więcej tak ? z góry dziękuję
14 paź 20:52