zadanko lalala
!!!help: rozwiąż nierówność x+1≤(x+5)2−(x−3)2
−> podaj przykład ujemnej liczby niewymiernej należącej do zbioru rozwiązań tej nierówności
(jak to się robi?!)
14 paź 20:02
Basia:
najpierw rozwiązuje się nierówność
14 paź 20:06
asdf: x ≥ −1
14 paź 20:07
!!!help: brawo Basia, ale jak zrobić ten podpunkt?
14 paź 20:22
Krzysiek : (a+b)2=
(a−b)2= Skorzystaj z tego
14 paź 21:16
Krzysiek : Ma byc tak (a+b)2=.......... i (a−b)2=......... Co to sa za wzory
14 paź 21:18
adam: (a+b)2=a2 + 2ab + b2
(a−b)2=a2 − 2ab + b2
16 mar 15:59