do sprawdzenia: dane są wektory A=[3,0,1], B=[2,4,9], C=[6,5,0]
Maciuś: do sprawdzenia: dane są wektory A=[3,0,1], B=[2,4,9], C=[6,5,0]
Oblicz:
3B= [2+2+2, 4+4+4 ,9+9+9] = [6,12,24]
czy to tak wygląda ?
14 paź 19:26
MQ: Dobrze, tylko po co tak to rozpisujesz?
Lepiej 3B=[3*2, 3*4, 3*9]
14 paź 19:31
Maciuś: no spoko spoko dzięki

czy mogę tu podawać wyniki z następnych zadanek ?
14 paź 19:32
Maciuś: 4A+2C−8B = [4*3,4*0,4*1] + [2*6+2*5+2*0] − [8*2,8*4,8*9] = [12,0,4] + [12,10,0] − [16,32,72] =
[8,−22,−68]
Czy ten przykład jest dobrze zrobiony ? z góry dzięki za sprawdzenie
14 paź 19:46
MQ: Dobrze.
Już załapałeś.
14 paź 19:49
Maciuś: k−i= [0,0,1] − [1,0,0] = [−1,0,1]
czy to będzie wyglądało tak czy się coś innego podstawia ?
14 paź 20:16
MQ: Tak
14 paź 20:17
Maciuś: jak to obliczyć ?
|A|+|B|+|C|= ?
14 paź 20:38
Maciuś: √ax2 + ay2 + az2 + √bx2 + by2 + bz2 +√cx2 + cy2 + cz2 ?
14 paź 20:41