matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania i nierówności
Ania:
zad 1. rozwiąż równanie (x−2) 2x−7x(2−x)=0
14 paź 19:09
vitek1980:
(x−2) 2x−7x(2−x)=0 (x−2)2x+7x(x−2)=0 (x−2)(2x+7x)=0 (x−2)9x=0 x−2=0 lub 9x=0 x=2 lub x=0
14 paź 19:11
Ona:
dziękuje
14 paź 19:14