matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
ola:
korzystając z kryterium porównawczego zbadaj zbieżność szeregów: ∑
n+3
2n
2
n=1
14 paź 17:48
Basia:
n+3
n
1
1
1
1
1
∑
> ∑
= ∑
= ∑
*
=
∑
2n
2
2n
2
2n
2
n
2
n
14 paź 17:52
ola:
dziękuję
14 paź 17:53