Zadania z własności funkcji.
kiki: bardzo proszę o pomoc, wyniki, wskazówki...
zad.1
wyznacz dziedzinę funkcji:
a) f(x)= (sinx)−12 + (sinx)13
b) f(x)= logsin(x−3)+(16−x2)12
c)arcsin 12(x−3)−log(4−x)
d)f(x)=log(x+1)+arcsin √2x
Zad.2
Na podstawie definicji ustalić które z podanych funkcji sa parzyste, nieparzyste:
b)f(x)=x4+2x2+2 dla x∊<−1,2>
c)f(x)=|2x| * 1x
d)f(x)=2cos2x+3
zad.3
Ustalić na podstawie definicji, które z podanych funkcji są rosnące, malejące:
c)f(x)=2xx+1 dla x∊(−1,+∞)
d)f(x)=2tg2x−1 dla x∊<0,12π)
e)f(x)=2sin2x+1
14 paź 17:47
kiki: podbijam, pytanie wciąż aktualne
14 paź 20:54