kto potrafi ?
miska: wyznacz liczbę rozwiązań równania |3x−1−13x| =m
14 paź 17:01
miska: pomyłka .. w potędze jest x+1
14 paź 17:01
sushi_gg6397228:
takie gryzmoły, ze nic nie widac
14 paź 17:09
miska: 3x+1−1 / 3x
14 paź 17:12
sushi_gg6397228:
Uklamerkalicznikklamerkaklamerkamianownikklamerka
14 paź 17:14
miska: 3x+1−13x
14 paź 17:16
miska: to w wartosci bezwzględnej
14 paź 17:16
sushi_gg6397228:
rozbij na dwa ulamki
14 paź 17:23
miska: a co to da?
14 paź 17:24
sushi_gg6397228:
zobaczysz
14 paź 17:25
miska: ok juz robie
14 paź 17:25
miska: chyba nie wiem jak.. : (
14 paź 17:27
14 paź 17:29
miska: wyjdzie − (31−x) i co z tym ?
14 paź 17:32
sushi_gg6397228:
tak nie wyszlo; stosuj sie do polecen
14 paź 17:33
miska: w bezwzględnej to − opuszczamy i wyjdzie 31−x
14 paź 17:33
miska: aajjjj
14 paź 17:34
miska: 3 −{ 13x} inaczej nie wychodzi : ) albo pewnie nie umiem
14 paź 17:39
miska: czy 3x+3?
14 paź 17:40
sushi_gg6397228:
| | 1 | | 1 | |
a moze wyjdzie |
| − ( |
| ) x  |
| | 3 | | 3 | |
14 paź 17:46
miska: chyba nie
14 paź 17:48
miska: jak mam 13x to moge to zapisac {13}x ?
14 paź 17:49
sushi_gg6397228:
a dlaczego nie?
14 paź 17:49
sushi_gg6397228:
| | ab | | a | |
dzialania na potegach? |
| =( |
| )b |
| | cb | | c | |
14 paź 17:50
miska: dzięęękuje
14 paź 17:50
miska: ale jedynki nie mam do x
14 paź 17:51
sushi_gg6397228:
1=1x juz jest
14 paź 17:54
Mila:
| | 1 | |
1) rysuję wykres funkcji y=( |
| )x (zielony wykres) |
| | 3 | |
| | 1 | |
2)rysuję wykres funkcji y=−( |
| )x (odbicie względem OX− różowy) |
| | 3 | |
| | 1 | |
3) rysuję wykres funkcji y=−( |
| )x+3 |
| | 3 | |
Przesunięcie o wektor [0,3] ( 3 jednostki w górę− niebieski)
| | 1 | |
4) rysuję wykres funkcji y=|3−( |
| )x| |
| | 3 | |
odbicie symetryczne względem OX tej części wykresu co jest pod osią OX −czerwony
Czy wiesz , co dalej należy zrobić?
14 paź 17:54
miska: o dziękuje bardzo, pewnie bede wiedziała
14 paź 17:57
miska: hmm noc bedzie spokojna
14 paź 17:59