| 1+sinx | ||
f(x)=log2 | ||
| 1−sinx |
| 1+sinx | ||
f(x)=log2 | ||
| 1−sinx |
| 1−sinx | ||
f(−x)=log2 | ||
| 1+sinx |
| 4sinx | ||
i wyszło mi log2 | ≠ 0 zatem funkcja nie jest parzysta. | |
| 1 − sin2x |
| 1−sinx | ||
f(−x)=log2 | ||
| 1+sinx |
| 1+sinx | ||
f(x)= −log2 | ||
| 1−sinx |
| 1−sinx | 1+sinx | |||
log2 | + log2 | = | ||
| 1+sinx | 1−sinx |
| (1−sinx)(1+sinx) | ||
= log2 | =log21=0 | |
| (1+sinx)(1−sinx) |
| 1+sin(−x) | ||
f(−x)=log2 | ⇔ | |
| 1−sin(−x) |
| 1−sinx | 1+sinx | |||
f(−x)=log2 | =log2{ | )−1= z wlasności logarytmu | ||
| 1+sinx | 1−sinx |
| 1+sinx | ||
=−log2{ | )=−f(x)⇔ | |
| 1−sinx |