matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
paula:
Czy możę ktoś sprawdzić bo nie wiem czy idę w dobrym kierunku z góry dziękuję
150
π
cos
π= cos (2π−
) = 0
4
2
15
π
sin
π=sin(2π−
= 1
6
2
37
π
tg
π= tg(2π−
)=
√
3
3
3
17
π
ctg
π=ctg(2π−
)=−
√
3
6
6
14 paź 16:54