tryg
pppp:
Oblicz : Czy możę ktoś sprawdzić bo nie wiem czy idę w dobrym kierunku z góry dziękuję
| | 150 | | π | |
cos |
| π= cos (2π − |
| ) = 0 |
| | 4 | | 2 | |
| | 15 | | π | |
sin |
| π=sin(2π− |
| )= 1 |
| | 6 | | 2 | |
| | 37 | | π | |
tg |
| π= tg(2π− |
| )= √3 |
| | 3 | | 3 | |
| | 17 | | π | |
ctg |
| π=ctg(2π− |
| )=−√3 |
| | 6 | | 6 | |
14 paź 16:47
+-: wyniki są dobre, ale rowiązania nie wszystkie wskazują takie wyniki np 15/6π=(2+1/2)π→π/2,
a nie15/6π=(2−1/2)π co wyniku dawałoby wartość funkji dla kąta −π/2 czli dla sin−π/2=−1
14 paź 17:37