matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że równanie ma co najmniej jedno rozwiązanie
lauren:
wykaż że równanie x
2
+ mx + m − 1 = 0 ma dla każdej liczby rzeczywistej m co najmniej jedno rozwiązanie (Δ ≥ 0)
14 paź 16:11
Basia:
no to policz tę Δ a=1 b = m c = m−1
14 paź 16:15