matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
khmnstw:
|z−1| =
14 paź 15:38
sushi_gg6397228:
niech z= x+iy wtedy...
14 paź 15:42
pigor:
... niech z=a+ib , to z−1= a−1+ib , wtedy długość wektora (a−1,b) (jego moduł) |z−1| =
√
(a−1)
2
+b
2
i tyle, a jak masz konkretną liczbę zespoloną z to podstaw za a ,b konkretne liczby i oblicz to . ...
14 paź 15:44