matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znalezc wszystkie rozwiazania ukladu rownan
kuba:
znalezc wszystkie rowiazania ukladu rownan: 11x+10y+9z=12 3x+2y+z=4 7x+6y+5z=8 *podac pelna nazwe w/w ukladu? *podac wybrana (opisac) metodę rozwiazania tego ukladu
z gory dziekuje za pomoc.
14 paź 15:35
Krzysiek:
1)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_eliminacji_Gaussa
2)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wzory_Cramera
14 paź 15:36
kuba:
teorie to ja znam. w praktyce nieco gorzej. jakbys mogl mi to rozpisac to bylbym bardzo wdzieczny,
14 paź 15:43
sushi_gg6397228:
policzyc wyznacznikiem
14 paź 16:26
kuba:
Za 5 min mam egzamin
nie zdążę sam wyliczyć
14 paź 16:36