Prosze o rozpisanie wszystkiego po kolei ostatni przyklad :D
Jeyjey: (x−4)2=25
14 paź 15:17
Basia:
a jakie liczby podniesione do kwadratu dają 25 ?
są dwie; jakie ?
14 paź 15:19
sushi_gg6397228:
to sie nic nie nauczysz, spisujac gotowce
sa 2 soposby
1) podnies do kwadratu, na jedna strone, delta
2) przenies na lewa strone i potem wzory a2−b2
14 paź 15:19
Jeyjey: Ale ja wlasnie tego nie rozumiem
14 paź 15:20
Jeyjey: Basia to tak nic nie daje napisz cale rozwiazanie bo ja nie musze to przeanalizowac
14 paź 15:25
Basia:
napiszę, jak mi odpowiesz jakie liczby (zwykłe liczby) podniesione do kwadratu dają 25
14 paź 15:26
14 paź 15:26
Jeyjey: Basia 5 i −5 wiecej nie ma czekam na równanie
14 paź 15:30
Eta:
(x−4)2=25 ⇒ x−4=5 v x−4= −5
x= ..... v x=......
14 paź 15:37
k: (x−4)2=25
x2−8x+16=25
x2−8x−9=0
Δ=100
x1=−1
x2=9
14 paź 15:39
Eta:
Ooo

gdybym wiedziała,że jesteś tak niemiły/ła, to bym Ci napisała
figę z makiem
14 paź 15:39
Jeyjey: OK dzieki k i Eta jestem nie miøy dla tych co sa dla mnie nie mili
14 paź 15:48