matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
S1 oraz S2
jok:
Oblicz siły S
k
i S
c
działające na kule, jeżeli α= 45
o
, β=30
o
, G = 120 N
14 paź 15:12
jok:
niech S
k
= k oraz S
c
= C
K
x
K
y
sinα =
cosα =
K
K
−C
y
C
y
sinβ =
cosβ =
C
C
P
x
= sinαK − sinβC = 0 P
y
= −G + cosαK + cosβC = 0 Równanie jest dobrze zrobione?
14 paź 15:22