Równanie kwdratowe. Prosze o rozpisanie wszystko po kolei co sie robi ;)
Jeyjey: Rozwiaz równanie:
(3x−2)2=7(3x−2)
14 paź 15:00
Mati_gg9225535: skoro to równanie to podziel lewą stronę przez (3x−2) zostanie 3x−2=7 to chyba obliczysz
14 paź 15:04
Mati_gg9225535: lewą i prawą stronę*
14 paź 15:04
Jeyjey: Ale z tych obliczen mamy tylko x
1 ale ja musze miec jeszcze x
2
14 paź 15:09
ICSP: ... jak dzielic przy równaniu

Pozbywasz się jednego rozwiazania

(3x−2)
2 − 7(3x−2) = 0
(3x−2)(3x−2−7) = 0
(3x−2)(3x−9) = 0
14 paź 15:10
Jeyjey: Wielkie Dzieki koles
14 paź 15:13