matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany poziom rozszerzony
Mika:
Rozwiąż równanie: e) 3x
4
+14x
3
+26x
2
+21x+6=0 f) (2x+5)(x+1)(x−5)=5x−25
14 paź 15:00
Mati_gg9225535:
e) W(−1)=0 f) przenieś z prawej na lewą, wyciągnij 5 przed nawias i pogrupuj wyrazy podobne
14 paź 15:02