Wyrazenia algebraiczne
Niematematyk: | | b | |
Oblicz c2, jezeli a2 = |
| , gdzie a =/= o, c =/= 0, |
| | c | |
a
2c = b
No i wszystko bylo by dobrze, gdyby nie to, ze nie ma takiej mozliwej odpowiedzi [ jest to
zadanie zamkniete], takze jezeli ktos wie, w ktorym miejscu popelnilem blad, to prosze o
wytkniecie mi go!

Z gory wielkie dzieki
14 paź 14:57
14 paź 14:58
ICSP: ale fajny pomysł miałeś/aś
gratuluje pomysłowości
14 paź 14:59
Mati_gg9225535: | | b | |
a jest odpowiedz ( |
| )2 ? |
| | a2 | |
14 paź 14:59
Mati_gg9225535: no pomysl smieszny
14 paź 14:59
Niematematyk: | | b2 | | b | |
c2 = |
| / ( |
| )2 − rzeczywiscie o to chodzilo. |
| | a4 | | a2 | |
Nie pomyslalem, zeby podniesc obie strony do drugiej potegi, tylko zamiast tego chcialem
pomnozyc obie strony przez c, tak, zeby po lewej stronie otrzymac c * c = c
2
Dzieki wielkie
14 paź 15:04