zabawa z jedostkami
kwachu: mam w zadaniu z chemii fizycznej obliczać wszystko z jednostkami.
podstawiam wartości do wzoru i chce się upewnić tylko co do jednostek:
| | S*m−1 | | S | | Kmol | | Kmol | |
L=( |
| )2= ( |
| * |
| )2= ( |
| )2= |
| | Sm2 * Kmol−1 | | m | | Sm2 | | m3 | |
Czy dobrze to zrobiłem? Mogłem skrócić ze sobą S (Simens)?
14 paź 13:43
sushi_gg6397228:
Kmol to jest jedna zmienna czy dwie?
14 paź 13:56
kwachu: Kmol to jest jedna jednostka (kilomol)
14 paź 14:00
sushi_gg6397228:
jezeli jednostki w pierwszym nawiasie sa ok, to reszta przeksztalcen jest tez OK
14 paź 14:05
kwachu: dzięki

coś mi się wydaje, że chemia fizyczna będzie dla mnie zmorą na tym semestrze
14 paź 14:07