Jest to równanie kwadratowe lub dwukwadratowe nie wiem jak rozwiązać
Jeyjey: Rozwiąż równanie:
x(x+2)=3(x+2)
14 paź 13:01
ICSP: (x−3)(x+2) = 0
x = 3 v x = −2
14 paź 13:01
Jeyjey: nie wiem to chyba nie ma być tak ale wielkie dzięki ja dochodze do takiego mementu i dalej nie
wiem co zrobić:
x(x+2)=3(x+2)
x(x+2)−3(x+2)=0 i dalej nie wiem co zrobić ja przeniosłem to 3(x+2) na lewa strone
14 paź 13:08
ICSP: i teraz wyciągasz (x+2) przed nawias i już masz to co napisałem wyżej

\
Później tylko przyrównać każdy z nawiasów do 0 i koniec zadania
14 paź 13:09