matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc
KASIa:
Sprawdź: 1.(sinα=cosα)
2
−(sinα−cosα)
2
= 2 2. cos
4
α+sin
4
α=1−2sin
2
αcos
2
α 3. 1=
cosα
sinα
=
sinα+cosα
sinα
4. 1=tg
2
α=
1
cos
2
α
14 paź 11:27