Znajdź
zorix: Znajdź
| | 1 | |
a.f(x) jeśli f( |
| )=x+√1+x2 |
| | x | |
13 paź 21:37
ZKS:
| | 1 | | 1 | |
Podstaw w funkcji f( |
| ) za x → |
| w ten sposób otrzymasz f(x) |
| | x | | x | |
13 paź 21:40
zorix: nie da sie tego wyliczyć , możesz trochę bardziej podpowiedzieć ?
14 paź 10:42
Basia:
| | 1 | | 1 | |
f(1x) = |
| +√1+( |
| )2 |
| | 1x | | 1x | |
14 paź 10:49
zorix: i to jest całe zadanie?
14 paź 10:53
Basia: absolutnie całe

po ono proste, to i rozwiązanie krótkie
14 paź 10:54
zorix: nie pomyliłaś się czasem , bo
14 paź 11:02
Basia:
nie pomyliłam się
do pierwszego rozpisania podstaw
t =
1x
dostaniesz
teraz zastąp t przez x
14 paź 11:06
Basia: a jeżeli nie rozumiesz dlaczego tak rozpisuję pierwsze to napisz
spróbuję wytłumaczyć
14 paź 11:07
zorix: nie rozumiem tego wogóle
14 paź 11:08