monotoniczność ciągu oraz czy jest ograniczony...
???: √n+1 − √n=
an+1 − an= √n+1)+1 − √(n+1) − √n+1 − √n =
= √n+2 − √2n +2 − √n
tak to ma być?
13 paź 21:32
sushi_gg6397228:
moze jakies nawiasy by sie przydalo postawic
13 paź 21:34
???: jak to zrobić?
13 paź 21:47
sushi_gg6397228:
an+1− (an)= ... − (...) = ...− ...− ...+...
a moze wzor na an byl inny
13 paź 21:50
???: jak inny? To ten wzór jest zły? Dlaczego?
Ale czemu nawiasy tam.. Przecież nic nie mnożę....
13 paź 21:54
sushi_gg6397228:
ale jest odejmowanie i sa dwa skladniki, brak nawiasu===SKOPANIE ZADANIA
a= 5−2
b= 4−3
a−b=...
13 paź 21:56
???: an+1 − an= √(n+1)+1 − √(n+1) − √n+1 − √n =
=√(n+2) − √(n+1) − √(n+1} − √(n)=
=√(n+2) + √(2n+2) − √(n)
No dobra jest wsystko w nawiasie...
13 paź 22:03
sushi_gg6397228:
√... − √... − ( √... − √... )=....
13 paź 22:05
???: = √(n+2) − √n − (√n+1−√n+1)
13 paź 22:19