matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W odp. jest ma trzy rozwiązania.Mi wychodza 2.
pawelo94:
Ile rozwiązań ma równanie x
3
=x ?
13 paź 19:04
ZKS:
Pokaż obliczenia.
13 paź 19:05
krystek:
x
3
−x=0 x(x
2
−1)=0 i dalej licz masz 3 rozwiązania
13 paź 19:05
pawelo94:
dzięki za pomoc
13 paź 19:09