Matematyka
Olkaa: Cześć. Prosiłabym o pomoc w rozwiązaniu zadań. I proszę o całe rozwiązanie nie tylko
odpowiedzi. Z góry dziękuję. Będę bardzo wdzięczna

Zad.1
Wielomian w(x)=x
3−5x
2−9x+45 po rozłożeniu na czynniki ma postać.
Zad.2
Kąt alfa jest ostry i sin alfa=2/7. Wówczas cos alfa jest równy.
Zad.3
Liczba log 36 jest równa.
Zad.4
Dany jest ciąg arytmetyczny o wyrazie ogólnym an=8n+3. Różnica tego ciągu jest równa.
13 paź 18:41
sushi_gg6397228:
chcesz sie nauczyc czy chcesz gotowca
13 paź 18:46
Olkaa: Gotowca
13 paź 18:48
PuRXUTM: dobre pytanie

ale sushi nigdy nie wiesz czy ktoś poprostu przepisuje bezmyślnie czy chce się
czegoś nauczyć bo poprostu tego nie rozumie.
13 paź 18:48
PuRXUTM: sushi nie rozwiązuj tylko jej krzywdę zrobisz
13 paź 18:49
sushi_gg6397228:
gotowca mozna przepisac w poniedizalek przed lekcja

na to samo wyjdzie
13 paź 18:49
Olkaa: Potrzebne mi do niczego nie jest to proste.
13 paź 18:50
sushi_gg6397228:
zad1
metoda grupowania 1z2 i 3z4
13 paź 18:59