PROblem
TOmek: Zapisz w prostszej postaci: (A∪B) ∩ (A∪B')
13 paź 17:06
TOmek:
13 paź 17:23
Gustlik:
(AUB)∩
(AUB')=
A
13 paź 17:25
TOmek: o kurcze, dziekuje Gustlik. wytlumaczone dobitnie
13 paź 17:27
TOmek: mozna to jeszcze rozpisac (B ∩ B') ∪ A = A
13 paź 17:29
pigor: ... lub z prawa rozdzielności iloczynu względem sumy zbiorów :
(AUB) ∩ {AUB') =
= (A∩A) U (A∩B') U (A∩B) U(B∩B') = A U (A\B) U (A∩B) U ∅ = A U A U ∅ =
A . ...
13 paź 17:46
Gustlik: No tak, pigor, tylko z rysunku lepiej widać.
13 paź 17:48