matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź f(x)
zorix:
Znajdź f(x) jeżeli f(x+1)=x
2
−3x+2
13 paź 16:14
ICSP:
f(x+1) = x
2
− 3x + 2 f(x + 1 − 1) = (x−1)
2
− 3(x−1) + 2 f(x) = (x−1)
2
− 3(x−1) + 2 dokończ.
13 paź 16:15