Superpozycja funkcji
O.: Dane są funkcje f(x)=x2 i g(x) = 2x. Oblicz g * f.
13 paź 15:40
sushi_gg6397228:
jak byla na zajeciach zdefiniowana funkcja zlozenia
g*f= g(f(x)) czy
g*f= f(g(x))
13 paź 15:43
Jack:
h=g o f = g(f(x))=2x2
h: R→R
13 paź 15:45
O.: dziekuje, wyszedl mi ten wynik ale on byl taki jakis nieladny

dziekuje za odpowiedz.
13 paź 15:48
Jack:
niemniej możesz sprawdzić to, o czym wspomniał kebab ^^
13 paź 15:54
O.: A ile wyniesie dziedzina tego złożenia?
13 paź 16:09
Jack:
napisałem, R.
13 paź 17:41