Okregi
Ania: Wyznacz p i q, jeśli okręgi o równaniach x2 + (y−p)2 = 4 i x2 + (y−q)2 = 9 są styczne
wewnętrznie.
10 maj 13:16
Eta:
patrz
../strona/473
r
1=2 S
1( 0,p) r
2= 3 S
2( 0,q)
oblicz długość IS
1S
2I = ........
IS
1S
2I= p−q
więc Ir
1 −r
2I = p−q => p −q= 1 v p −q = −1
rozwiąż ten prosty układ i oblicz p i q
10 maj 13:42
tim: Witaj Eta

Co tak "rano" ?
10 maj 13:42
Eta: Witaj Tim

Rano


? ...... to już południe


Wpadłam na chwilkę , zaraz spadam, będę wieczorkiem
10 maj 13:44
tim: No, musisz z Basią powalczyć o tytuł
10 maj 13:49
Ania: Dobrze

Bardzo dziękuje
10 maj 13:57