matematykaszkolna.pl
blagam o rozwiazanie PROSZEOPOMOC: 1. Dany jest szcescian ABCD A'B'C'D' o objetosci 66 punkt E jest srodkiem krawedzi CC' oblicz pole trojkata. 2.podstawa graniastoslupa prostego jest trojkat rownoramienny a kacie miedzy ramionami 120 stopni i podstawie dlugosci 12. dlugosc wysokosci ostroslupa jest rowna dlugosci promienia okregu opisanego na podstawie graniastoslupa. wyznacz objetosc graniastoslupa
13 paź 14:53
sushi_gg6397228: 1. ile wynosi bok kostki nie podano jaki trojkat policzyc 2. ze wzorow mozna policzyc ramie trojkata Porownac dwa wzory na pola trojkatow−−−> r=.... wzor na V=...
13 paź 14:57
Skipper: ... a jakiego trójkąta? −emotka
13 paź 14:58
PROSZEOPOMOC: sory do 1 pole trojkata BDE ( ja jestem slaby z matmy porosze o rozwiazanie chce chociaz jedna pozytywna ocene miec ..... a mam takich zadan az 10
13 paź 15:01
PROSZEOPOMOC: nastepne to: 3. podstawa graniastoslupa prostego jest romb. krotsza przekatna rombu ma dl 12 im tworzy z krawedzia podstawy kat 60 stopni. kat miedzy krotsza parzekatna rombu i krotsza przekatna graniastoslupa ma miare 30 stopni. oblisz objetosc graniastoslupa. 4. podstawa prostopadloscianu jest prostokat ktorego jeden z bokow jest o 2 dluzszy od drugiego, przekatna tego prostokata tworzy z jego dluzszym bokiem kat o mierze 30 . przekatna prostopadloscianu tworzy z plaszczyzna jego podstawowy kat o miarze 60 stopni oblicz objetosc prostopadloscianu
13 paź 15:08
PROSZEOPOMOC: ?
13 paź 15:18