matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Maksymalny zysk
ola:
przy jakim poziomie produkcji przedsiębiorstwo osiągnie max zysk: Z
c
= −20+ 12Q − Q
2
Q− rozmiary produkcji Z
c
− zysk całkowity
13 paź 14:32
Maslanek:
Niech f(x)=−x
2
+12x−20
−b
−12
x
w
=
=
= 6.
2a
−2
13 paź 14:34