pochodna funkcji
stosunek: Czy to jest poprwnie?
pochodna funkcji
y=(x2+1)sinx
y'=[(x2)'+(1)'](sinx)'
y'=(2x+0)cosx
y'=2xcosx
13 paź 13:02
sushi_gg6397228:
wzor na iloczyn to ...
13 paź 13:03
stosunek: (c*f)'=c*f'
13 paź 13:17
sushi_gg6397228:
(f*g)'= .... gdzie f, g to sa funkcje od zmiennej x
13 paź 13:25
stosunek: czy to co ja zrobiłem jej ok czy nie?
13 paź 13:33
sushi_gg6397228:
jakby by bylo dobrze, to bym sie nie pytal o wzór
13 paź 13:38
stosunek: podałem wzor f i g od zmiennej x
13 paź 13:40
sushi_gg6397228:
to byl wzor stala * funkcja od x
13 paź 13:44
Maja: Mogłby mi ktos pomoc?
(−9sinx*cosx)'=
6 kwi 16:58
krystek: =−9[(sinx)'*cosx+sinx*(cosx)']=
6 kwi 17:07