pomoc pomoc
miska: wyznacz argument dla ktorego wartosc funkcji wynosi −1 f(x)=log 13 z (x+2)−3
13 paź 12:55
sushi_gg6397228:
y= −1 i obliczamy
13 paź 13:03
miska: ale jak wtedy wyznaczyc x ? jak opuscic nawias
13 paź 13:04
sushi_gg6397228:
loga b= c <=> ac= b
13 paź 13:04
miska: 179 ma wyjsc?
13 paź 13:07
sushi_gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
zacznij najpierw od prawidlowo zapisanej funkcji
13 paź 13:15
miska: −1= log 13 z(x+2) −3
2= log 13 (x+2)
{13}=x+2
nie wiem jak zrobic index dolny wiec inaczej tego nie zapisze..
13 paź 13:18
miska: 3 linijka to {13}2=x+2
13 paź 13:19
13 paź 13:23
sushi_gg6397228:
obok pola do wpisywania masz sciage jak sie robi indeksy dolne
13 paź 13:24
miska: aaa tak, dziękuje bardzo
13 paź 13:24
sushi_gg6397228:
wiec wynik wyszedł ....
13 paź 13:30
miska: − 1
89
13 paź 13:32
miska: dziękuje
13 paź 13:33
sushi_gg6397228:
bingo
na zdrowie
13 paź 13:37