matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje liniowe
Damian:
Jesli mam zadanie
blicz pole ograniczone wykresem funkcji y=2x−6 oraz osiami wspołrzędnych : To wyjdzie trójkąt prostokątny o przyprostokątnych 3 i 6 w zwiazku z czym P=9
13 paź 10:37
Eta:
a*b
18
P=
=
= 9 [j
2
]
2
2
13 paź 11:22
Damian:
czyli dobrze zrobiłem
13 paź 11:48