matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrąg
Damian:
Równanie okregu o środku S=(4,3) stycznego do osi x to (x−3)
2
+(y−4)
2
=9
13 paź 10:13
Damian:
Za trudne?
13 paź 10:33
Eta:
S(4,3) , r= 3 o: (x−4)
2
+(y−3)
2
= 9
13 paź 11:26
Damian:
Kurde pomyliłem współrzędne,dzięki Eta
13 paź 11:35
Eta:
13 paź 11:36