matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
porada
Emily:
mam pytanie potrzebuję obliczyć bok w trójkącie mam kąt α i miarę boku b, czy mogę przekształcić wzór ( jeśli tak to w jaki sposób):
b
cos α =
− by obliczyć c
c
13 paź 00:14
Bogdan:
6
3 =
⇒ 2 = ...
2
13 paź 00:46