matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
bolek12345:
logx
=−1
log(x+1)
10 maj 12:35
Mickej:
zaczynasz od dziedziny to oczywiste następnie mnożysz na krzyż i otrzymujesz logx=−log(x+1)
1
logx=log(
) a dalej to chyba wiadome co i jak logarytmy są równe kiedy liczby
x+1
logarytmowane są równe
10 maj 12:43