.
ulciakk: ∫ p
1l
1=p
3l
3
l p
1+Rbg=p
0
∫ p
3=Rbg+p
0
Z takiego układu równań muszę wyznaczyć p
0
| | 2Rbg | |
Czy może ktoś zobaczyć czy to będzie : p0= |
| |
| | (l1−l3) | |
12 paź 21:16
Jack:
pi to zmienne, tak?
12 paź 21:43
ulciakk: Znaczy to było zadanie z fizyki, a dokładnie wyznaczenie ciśnienia atmosferycznego p
o (rurka
Meldego) p
1 i p
3 to były ciśnienia w tej rurce
12 paź 21:46
ulciakk: i jak ?
12 paź 22:20
ulciakk: Czy mógłby to ktoś sprawdzić?
13 paź 12:14
sushi_gg6397228:
zapisz jeszcze raz ten uklad, bo slabo czytelne jest
nie rob klamerek, bo jeszcze bardziej zaciemnia obraz
uzywaj dolnych indeksow i * miedzy zmiennymi
13 paź 12:41
ulciakk: p
1*l
1=p
3*l
3
p
1+R
*b
*g
=p
0
p
3=R
*b
*g
+p
0
13 paź 12:59
sushi_gg6397228:
jak dodam stronami 2 i 3 to masz
p1 +p3= 2 * po
13 paź 13:02