matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
olcia:
Wyznacz miarę kąta, jaki tworzy z osią OX prosta o równaniu √3 x-y+1=0
2 cze 19:52
Tomek.Noah:
y=
√
3
x+1 tgα=a tgα=
√
3
α=arctg
√
3
1 kwi 23:44
paziówna:
heh, niezle
ale to nie poziom liceum
tgα =
√
3
π
tg
=
√
3
3
π
α =
3
1 kwi 23:55