matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla funkcji
kate09:
Dla funkcji f(x)=4x−x
2
wyznaczyć h(t)=f(t+1)−f(t−1)
12 paź 20:41
PuRXUTM:
h(t)=f(t+1)−f(t−1) h(t)=4(
t+1
)−(
t+1
)
2
−(4(
t−1
)−(
t−1
)
2
)=... dok
12 paź 20:45