.........................
julka: oblicz iloraz kwadratu sumy liczb x i y przez sume ich kwadratow a) x=1/2 y=3/4
12 paź 19:33
Saizou : (x+y)2*(x2+y2) podstaw i oblicz
12 paź 19:37
ja: iloraz = dzielenie
12 paź 20:30
Eta:
Iloraz , to wynik dzielenia!
12 paź 20:31
ja: chodzi o zapis Saizou powinien mieć dzielenie nawiasów
12 paź 20:31
Saizou : przepraszam nie ten klawisza na klawiaturze

oczywiście miało być
(x+y)
2/(x
2+y
2)
12 paź 20:33
Eta:
Dobrze,że na maturze nie będziesz używać "klawiszy"
12 paź 20:34
Saizou : na całe szczęście
12 paź 20:35
dada: x=2−∨3 i y=1+2∨3
24 paź 13:37
dada: obliczyć sumę kwadratów xiy
24 paź 13:39
dada: x=2−(p)3 i y=1+2(p)3 obliczyć sumę kwadratów x iy
24 paź 13:40