wielomiany
ratunkuuu : jak zrobić ? :
2x4+3x3+3x−2=0
2x4+3x3−2+3x=0
x2=t
2t2+3t3−2+3t=0
t2(2+3t)−(2+3t)
dobrze? ?
12 paź 16:57
ratunkuuu : weźcie podpowiedźciee
12 paź 17:02
ratunkuuu : pomoże ktoś
12 paź 17:04
ICSP: źle
12 paź 17:06
asdf: ale kombinujesz..
2x
4 + 3x
3 + 3x − 2 = 0
2x
4 − 2 + 3x
3 + 3x = 0
2(x
4 −1) + 3x(x
2 + 1) = 0
2(x
2 − 1)(x
2 + 1) + 3x(x
2 + 1) = 0
(x
2 + 1)(2x
2 − 2 + 3x) = 0
2x
2 + 3x − 2 = 0
12 paź 17:06
ICSP: 2x4 − 2 + 3x3 + 3x = 0
(2x2 − 2)(x2+1) + 3(x2+1) = 0
(x2+1)(2x2 +3x − 2) = 0
dokończ
12 paź 17:06