Szukam kilku podręczników akademickich+zbiorów zadań
Bozon: Siemka, ktoś mógłby mi doradzić jakich podręczników akademickich poszukać do algebry i zbiorów
zadań które mniej więcej pokrywają się z treścią wykładu w książce? Tak jak np Fichtenholz w
analizie matematycznej pokrywa się z Demidowiczem .Mogą to być książki które aktualnie są
dostępne w księgarniach jak i takie starsze, bo biblioteka akademicka jest spora.Potrzebuje
nauczyć się samodzielnie liczb zespolonych od podstaw po konkrety,metode eliminacji Gaussa,
oraz wektorów na fizykę ( w tym trójwymiarowych) pod tą książkę( jak i innych rzeczy których w
średniej na rozszerzeniu nie było, a na 1 roku trzeba się nauczyć) :
http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/4045/podstawy-fizyki-dla-kandydatow-na-wyzsze-uczelnie-i-studentow.html i J.Orear+ zbiory Kruczka.
poza tym(od podstaw wszystko):
−działania z ∑, oraz szeregami
−Liczby zespolone− Ciągi i szeregi liczbowe (+ działania na płaszczyźnie liczb zespolonych)
−kongurencje
−Własności topologiczne zbiorów płaskich
−Funkcje zespolone
−wyznaczniki i macierze
Nie wiem czy znalazłby się podręcznik do algebry, który jest mniej więcej tym czym Fichtenholz
lub F.Leja których używam do nauki w analizie matematycznej, bo to byłaby połowa sukcesu+
opasły zbiór zadań, ale jak nie kojarzycie to sypcie tytułami jak leci może coś znajdę dla
siebie.
Wykładów jako takich z tego nie będę mieć w 1 semestrze tylko różni wykładowcy na 1 roku proszą
o douczenie się tych rzeczy bo będą potrzebne np do liczenia czegoś na informatyce/obwodach
elektrycznych,analizie, itd,itd, stąd tyle tego
Kpt. Sanders:
Analiza matematyczna w zadaniach, W. Krysicki, K. Włodarski, PWN
ja od tego zaczynałem i Ty też powinieneś, tam jest wszystko