matematykaszkolna.pl
Szukam kilku podręczników akademickich+zbiorów zadań Bozon: Siemka, ktoś mógłby mi doradzić jakich podręczników akademickich poszukać do algebry i zbiorów zadań które mniej więcej pokrywają się z treścią wykładu w książce? Tak jak np Fichtenholz w analizie matematycznej pokrywa się z Demidowiczem .Mogą to być książki które aktualnie są dostępne w księgarniach jak i takie starsze, bo biblioteka akademicka jest spora.Potrzebuje nauczyć się samodzielnie liczb zespolonych od podstaw po konkrety,metode eliminacji Gaussa, oraz wektorów na fizykę ( w tym trójwymiarowych) pod tą książkę( jak i innych rzeczy których w średniej na rozszerzeniu nie było, a na 1 roku trzeba się nauczyć) : http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/4045/podstawy-fizyki-dla-kandydatow-na-wyzsze-uczelnie-i-studentow.html i J.Orear+ zbiory Kruczka. poza tym(od podstaw wszystko): −działania z ∑, oraz szeregami −Liczby zespolone− Ciągi i szeregi liczbowe (+ działania na płaszczyźnie liczb zespolonych) −kongurencje −Własności topologiczne zbiorów płaskich −Funkcje zespolone −wyznaczniki i macierze Nie wiem czy znalazłby się podręcznik do algebry, który jest mniej więcej tym czym Fichtenholz lub F.Leja których używam do nauki w analizie matematycznej, bo to byłaby połowa sukcesu+ opasły zbiór zadań, ale jak nie kojarzycie to sypcie tytułami jak leci może coś znajdę dla siebie. Wykładów jako takich z tego nie będę mieć w 1 semestrze tylko różni wykładowcy na 1 roku proszą o douczenie się tych rzeczy bo będą potrzebne np do liczenia czegoś na informatyce/obwodach elektrycznych,analizie, itd,itd, stąd tyle tego
12 paź 12:25
Kpt. Sanders: Analiza matematyczna w zadaniach, W. Krysicki, K. Włodarski, PWN ja od tego zaczynałem i Ty też powinieneś, tam jest wszystko emotka
12 paź 14:36