x
asia: [6*9
−23−3*(−
13}
43]
−94=2*3
1*(3
2)
−23−3*
(−3
−1)
43]
−94=2*3
−13−...i nie wiem co dalej

..przepraszam za
nieczytelny zapis,w mianowniku jest 3
11 paź 22:56
sushi_gg6397228:
9−2/3= 3−4/3
(1/3)4/3= 3−4/3
i masz cos stylu 6y− 3y=...
11 paź 23:05
ewa: napisz czytelnie!
11 paź 23:05
asia: no ,tak policzyłam,ale tam jest −1343,no i co później wyjdzie...
11 paź 23:12
asia: może ktoś napisze mi rozwiązanie,a ja sobie przeanalizuję
11 paź 23:15
sushi_gg6397228:
masz potege czwarta, wiec minus zniknie
11 paź 23:16
asia: a no tak

..teraz dam radę

a jak obliczyć:(52*10
−2−78*10
−3?
11 paź 23:20
asia: (52*10−2−78*10−3)
11 paź 23:21
11 paź 23:21
asia: tak,ale zapomniałam dodać,że ma wynik ma być w postaci a*10k.
np.łatwiejsze tak robiłam:(2,5*1021)(4*10−3)=4*2,5*1021−3=10*1018=1019−−−−mam
nadzieję,że dobrze?
aaa...i jeszcze a∊<1,10) i k∊C
11 paź 23:37
asia: pomożecie?
11 paź 23:53
asia: ....do 23:37
..=1*1019
12 paź 00:01
asia: no, zlitujcie się proszę
12 paź 18:53
asia:
12 paź 19:29