matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Bartek:
Granica dobrze ?
lim
lnx
ln1
0
= [
=
] =
x→1
x
2
− 1
1 − 1
0
(lnx)'
1
x
=
=
(x
2
− 1)'
2x
1
1
1
=
2*1
2
11 paź 21:52
Andrzej:
dobrze
11 paź 21:54