zbiory
pilne: wyznacz zbiór A i B
A={(x,y):x2+(y−2)2>4
B={(x,y): 1<(x−1)2+y2≤4
11 paź 21:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
A −−− narysuj: x
2 + (y−2)
2 = 4
co to jest

zaznacz teraz obszar dla którego zachodzi >4

B −−− analogicznie
11 paź 21:11
pilne: fakt thx
11 paź 21:14
pilne:

skoro równanie opisuje kolo to co bd rozwiazaniem?
11 paź 22:23
pilne: ref
11 paź 22:42
Mila:

A −punkty na zewnątrz okręgu, bez okręgu
11 paź 22:47
pilne: a jezeli chodzi o przyklad B
dwa kola?
11 paź 22:48
Mila:

B)
R=2
r=1
B− punkty pierścienia bez brzegu małego koła.
11 paź 22:52
pilne: tak tez myslałem ale szukałem potwierdzenia takze na dzis dziekuje
11 paź 22:55
Mila:
11 paź 22:58