matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
do sprwadzenia
Łukasz:
obliczyłem pochodna 3 rzedu
2b
f(x) ax
4
+
+c
x
2b
f"'(x) = 24ax −
x
4
czy to jest dobry wynik
11 paź 20:53
Kpt. Sanders:
2b
f(x)' = 4ax
3
−
x
2
2b
f(x)'' = 12ax
2
+
x
3
2b
f(x)''' = 24ax −
x
4
11 paź 22:28
ICSP:
Kpt. Sanders
chyba inaczej powinno być
11 paź 22:35
Bogdan:
na pewno inaczej
11 paź 22:37
Bogdan:
a
y =
f(x)
−a * f'(x)
y' =
[f(x)]
2
11 paź 22:40