oblicz prawdopodobieństwo
Maja18: 13−tomową encyklopedię ustawiono na półce , przy czym tomy ustawiono obok siebie w sposób
losowy. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A−− encyklopedię ustawiono w kolejności tomów
tzn.od najmniejszego numeru do największego lub od największego do najmniejszego
11 paź 20:23
g: czesc. jest na prawdopodobientwo jakis wzór
11 paź 20:27
g: ?
11 paź 20:28
Eta:
Ω −−− tomy ustawione byle jak

|Ω|= 13!
A −− tomy ustawione porządnie: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 lub 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1
|A|= 2 P(A) = ..........
11 paź 20:59
Maja18: Dziękuję
11 paź 21:52