pytanko
Łukasz: Mam przykładowo rozwizana pochodna
f(x)= x
3 + 4sin x − lnx
| | 1 | |
f'(x) = 3x2 +4cos x − |
| ;
|
| | x | |
| | 1 | |
f "(X) = 6x − 4 sin x+ |
|
|
| | x2 | |
dlaczego w 3 pochodnej −4 sinx zostało bez zmian?
11 paź 20:19
Krzysiek: bo jest źle, powinien być cosinus
11 paź 20:23
Łukasz: ale napewno

bo to jest rozwiazanie z ksiązki od rektora co napisał
11 paź 20:24
Krzysiek: wszędzie zdarzają się błędy...
11 paź 20:26
Łukasz: ale po za tym błednym sinsuem w 3 pochodnej to jest ok
11 paź 20:27
Krzysiek: tak
11 paź 20:29
Łukasz: to dzięki pozdrawiam
11 paź 20:30